петък, 1 април 2011 г.

НЛО И НАУКАТА



Много малко сериозни научни изследвания са посветени на изучаването на НЛО и още по-малко - на контактьорството. Ако има такива изследвания, анкетните комисии, финансирани от правителства, разтревожени поради възможни неконтролируеми прояви от страна на населението, се стремят всячески да скрият съществуването на това явление. А изследователите, с които се срещахме и които се интересуват от тази област, работят дискретно и полуофициално, като не желаят да бъде накърнен техният респект към науката. Истина е, че в тази област има непроницаема и неразплитаема мрежа от информации, често противоречиви или умело допълвани с дезинформации и най-различен вид манипулации от страна на хора, които смятат, че в името на държавните интереси тези данни не трябва да бъдат разгласявани.
Впрочем все повече учени приемат със сигурност, че във вселената има живот и съзнание. Американското правителство гласува за 1993 година бюджет от дванадесет милиона долара, в пакет сто милиона долара за десет години, за да се развие програмата SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligences - Изследвания за Извънземен Разум), натоварена със задачата да приема послания от извънземното пространство чрез радиотелескопи по целия свят. При сегашното ниво на човешкото знание е известно, че във вселената има около сто милиарда галактики, като във всяка от тях има по около сто милиарда звезди. Следователно има десет хиляди милиарда милиарда слънца. Най-малко 10% от тези звезди са като нашето слънце и затова хиляда милиарда милиарда слънца във вселената биха приличали на нашето слънце.
Астрономът Жан Хайдман (Jean Heidmann), от Парижката обсерватория, един от активните участници в програмата SETI, твърди: “Даже да сме ултраконсервативни и да предположим, че само една звезда от десет милиарда има обитаема планета, движеща се в орбита около нея, чрез изчисление ще получим, че съществуват още сто милиарда обитаеми светове във вселената. Това означава, че има огромен брой живи биологични видове, най-различен тип създания, видове разум и цивилизации: вселената има в изобилие живот... Изследванията ми днес достигат до три важни извода, които споделям с голяма част от моите колеги: първо, животът на Земята е резултат от естествената еволюция на Космоса; второ, това, което се е случило на Земята, би следвало да се случи и другаде; трето, човешкото съзнание не е върхът на това, което Космосът е могъл да създаде.”
Това постепенно осъзнаване на проблема обаче все още не е довело учените до необходимостта да отчитат в своите изследвания положението, че видове съзнание, много по-напреднали еволюционно в сравнение с човешкото съзнание, са могли да развият други начини за свързване и общуване, например телепатията, които начини са много по-съвършени в сравнение с радиовълните! Пиер Делвал споделя: “Нищо не ни пречи да предположим, че една цивилизация, имаща стотици години развитие, дори без съмнение изпреварила ни с хилядолетия, е в състояние да използва паранормални средства за общуване (например свързването на две индивидуални съзнания, средства, които са много по-бързи от електромагнитните вълни, чиято скорост е около 300 000 км/сек), през трите измерения на пространството и може би извън пространството-време.”

ГРАДЪТ НА БОГ