петък, 1 април 2011 г.

КАКВО Е КОНТАКТЪТ

Това е връзка, която едно човешко същество може да установи с друг свят, видим или невидим. Това свързване може да се осъществи с някоя материална, пространствена, времева и дори извънвремева реалност, различна от реалността, която възприемаме чрез сетивата си и разбираме с разума си. Контактьорът е лице, което е преживяло този тип свързване или което е могло да се включи частично или изцяло в някое друго измерение на енергия или съзнание.
Всеки човек може да има контакти в зависимост от вибрационното си ниво. Колкото по-извисено е това ниво, толкова по-извисени са и равнищата съзнание, с които той общува. Контактьорите са свръзките или релетата между измеренията в материята, в пространството, във времето и в безвремието. Те действат като катализатори за определени лъчи на енергията-съзнание и играят роля за канализиране и регулиране на енергията между различните равнища на реалността. Така те стават свидетели на странни явления, които могат да бъдат разбрани само чрез вътрешния взор, имащ усет за тайните връзки и взаимоотношения между различните измерения. “Тъй като феноменът НЛО не влиза в рамките на никоя от познатите ни категории явления, не можем да го “хванем”, за да го анализираме чрез класическите изследователски методи... Единственото, което можем да направим в случая, е само да очакваме да разберем какво отражение върху отделни хора има неговото появяване.”
Ето впрочем четирите равнища на контакти, определени в зависимост от тяхното равнище на проявление:
• Първото ниво на контакт, свързано с материята, се характеризира с наблюдаване на материални апарати или извънземни същности.
• Второто ниво на контакт, свързано с пространството, се изразява чрез появата на светлинни явления.
• Третото ниво на контакт, свързано с времето, се отнася за свръхсетивното възприемане на енергията и на съзнанието.
• Четвъртото ниво на контакт, свързано с безвремието, съответства на преминаването в други континууми на съществуване.
На всяко ниво на контакт съответстват много видове проявления, които ще изучим чрез разказаното от хора, лично преживели различни опитности, или от участници в нашия екип, които са преживели това било преди да дойдат в екипа, било по-късно при съвместната ни работа, когато се осъществяваше контакт между измеренията от Йо Апел-Гери.
Първият тип контакт, свързан с материята, е наблюдение на отдалечен апарат - летящ или приземен.
“Случи се през 1967 година в Гренобъл, бях на шестнадесет години тогава, работех в един голям магазин и приемах стоките. Тъй като работното ми място беше съвсем близо до улицата, веднъж чух викове и някакво раздвижване. Излязох да видя какво става там, и видях НЛО. Метален диск с видим диаметър над 50 см беше спрял в небето на височината на облаците. Всички ние го наблюдавахме няколко минути, след което трябваше да се върна на работа.” - Кристиян П.
“През юли 1983 година, в Таити, току-що бяхме привършили дневната си работа на лодката и слънцето клонеше към залез. Бях на брега и се възхищавах на лагуната, когато внезапно вниманието ми бе привлечено от някакво движение в небето: пет или шест малки диска внезапно излязоха с голяма скорост от един облак, безшумно, точно над главата ми. Прекосиха небето, преди да изчезнат зад облаците, и успях да видя, че имат съвършено кръгла форма. Извиках на един приятел, който беше наблизо до мен: “Видя ли ги?” - “Да, това е невероятно!” На другия ден местните вестници и радио отбелязаха събитието, което беше наблюдавано и от други хора.” - Жак Л.

При другия тип материален контакт апаратът е близо, но не се осъществява никакъв диалог.
“В областта Екс бях веднъж заедно с един човек, който, вдигайки очи, забеляза, че над нас има някакъв сив метален диск. Обръщам внимание, че беше посред бял ден, при чисто небе и апаратът беше много близо и се виждаше добре. След миг дискът стана двоен, странно и любопитно, без да промени размера си, нашето впечатление беше, че гледаме една летяща чиния, но изведнъж тя се превръща в две съвсем еднакви летящи чинии. Явлението беше интересно, но не почувствах нищо трансцендентно.” - Елизабет Р.

Третият тип контакт е свързване с материални обекти, но без преместване на свидетеля.
Филмът на Спилбърг “Срещи от трети вид” насочи общественото мнение към темите за контакта с другите измерения. Срещнахме се с известен брой контактьори, познати и непознати, които бяха преживели този тип опитности, и те ни разказаха за тях. Макар и да има някои индивиди с доста развито въображение, което може да ги накара да вземат сънищата си за реалност, има и други, чиято искреност и чиито думи трудно могат да бъдат поставени под съмнение. Детайлите, които те дават, разказът за техните реакции по време на тази опитност и тяхната еволюция след това са доказателства за истинността на техния контакт.
Интересното е, че, въпреки разнообразието на опитностите им, техните съобщения потвърждават едно единствено нещо: космосът е цялостен. Ако Земята изживява някакви трудности в своята еволюция, защото липсва съзнание у човека, другите планети също ще изпитат това. Впрочем сегашното състояние на човечеството създава проблем поради липсата на възможност у човешките същества да достигнат ниво на съзнание и на енергия, съгласувани с ритъма на еволюция на другите планети. Огромно количество деструктивна сила е натрупана в сравнение с глобалното поле на съзнание на човечеството. Затова неземните измерения държат да предупредят човечеството за рисковете, които то поема.

Четвъртият тип на материален контакт е отвеждане на човек на борда на космически кораб и връщането му на Земята.
Множество контактьори в действителност говорят, че са били отвеждани в космически апарати и някои от тях там са получили много точни сведения, понякога изучавани и потвърждавани от науката. Много от тези, които са преживели опитностите, после се сблъскват с неразбиране в своята собствена среда, която не е зряла да възприеме този тип информации. Според едно социологическо проучване, от петима американци само един е убеден, че е бил отвлечен от извънземни, даже съществува специален вид застраховка за този тип отвличане... Често опитът бива преживян неосъзнато и по-късно се излага като хипотеза. В една статия във вестник Le Point се дава информация за провеждането на научни изследвания във връзка с това явление: ”Университетът в Маями дори взе решение да финансира научни изследвания върху този феномен. През 1993 година професор Дейвид Причърд (David Pritchard), специалист по молекулярна физика в Масачузетския Технологически Институт, престижния МТИ, даже организира с Джон Мак (John Mack), професор по психиатрия от Харвард, конференция, която събра стотина изследователи да се изкажат по този проблем. “Няма никакво физическо доказателство за тези явления, признава Причърд, но има много неща на този свят, които не могат да бъдат обяснени с картезианския триизмерен дуализъм.” Джон Мак, 62-годишен, е изследвал 60 души, включително и деца, които казват, че са били отвлечени от НЛО. След цяла серия тестове и анализи той не е намерил никакво психиатрично или социално обяснение. Тези хора не са душевно болни. Това е една обезпокояваща мистерия.”





ГРАДЪТ НА БОГ