петък, 1 април 2011 г.

КОНТАКТ СВЪРЗАН С БЕЗВРЕМИЕТО




Много истории се разказват за възможностите на някои тибетски монаси, индийски мъдреци, алхимици, светци или съвременни изследователи да извършват такива пътувания. От момента, в който влезеш в контакт с безсмъртното поле на трансцендентното, става възможно да се приобщиш към един процес на пренос или трасфер, способен да действа върху сцеплението на клетките в биологичното тяло и на атомите в материята. Ако е цялостно съгласувано с Духа, който го е сътворил, човешкото същество ще има определяща и решаваща роля за материалното сътворяване на всичко останало около него. Овладяването на тези процеси може да бъде предоставено само на посветени хора, достигнали високо еволюционно ниво, тъй като този вид властност се дава само на онези, които са преодолели първите стадии на силовата воля, свързана с гравитацията.
Не трябва да даваме на всекиго информация, която той не трябва да знае, защото не е стигнал ниво на съзнание достатъчно високо, за да я използва с мъдрост и хармония. Още повече, че, ако един невежа получи някакво познание, за което самият той не притежава “ключове”, за да я разбере вътрешно, за него всичко това може да се окаже вредно и дори опасно.
Към контакт в безвремието се отнася до процесите на дематериализиране и рематериализиране на индивида: физическото тяло се интегрира в света на енергията, а след това се връща в света на формите.
Съвременната най-нова наука работи върху антиматерията и антигравитацията, но тя прави това, без да държи сметка за равновесието между духа, енергията и материята. Някои от нас са били свидетели на странни процеси на материализиране и дематериализиране, осъществени благодарение на възможностите на духа. Пътешествениците в безвремието трябваше да се срещат със същества, които бяха развили контакт, способен да породи учудващи явления. Ето какво казва Йо Апел-Гери за тях:
“Постепенно по време на това наше пътуване успяхме да влезем във връзка с много личности и групи по целия свят, които също преживяват много точни контакти. Имаме обмен с тях и знаем, че те извършват особена и специфична работа. Всяка йерархична система има определен свой тип представител в това ниво: някои работят на равнището на истината, други - на равнището на светлината, трети - на нивото на материалния контакт. В зависимост от нуждите, т.е. съобразно еволюцията на човечеството, ние ще ориентираме нашия път, за да свържем с по-висши измерения не само нашия ум и нашата психика, но може би и нашето физическо тяло. Това е сложна работа, защото нашето тяло е вкоренено в Земята и ние трябва да уредим много други неща, преди да бъдем в състояние да предвидим за себе си преминаване към някой по-извисен континуум.”
Контакт в безвремието предизвиква дематериализация на индивида, който променя окончателно вибрационното си ниво.
Във всички времена някои същности са извършвали преминаване в друг континуум, без да оставят никаква следа. След като сме преживели много опитности на контакти, свързани с материята, пространството и времето, както и с безвремието, ние ориентираме все повече и повече нашите изследвания към опознаването и овладяването на тези процеси на трансфер.
Това свято направление, непрекъснато укрепвано от желанието ни да се върнем към извора, но и постоянно доуточнявано, както мореплавател държи верния курс, е върховната трансцендентна цел, която дава смисъл на цялото съществуване. Нисша сила, материя, тяло, живот, душа, дух - това са последователните стъпала на енергията, която се разгръща вертикално и се пренася по вътрешната ос, чрез която човекът овладява животното или звяра в себе си - своята поддържаща основа - за да достигне Бога, който го вдъхновява. Този процес на трансфер изисква да променяме нашата основна нисша сила в духовна квинтесенция, която ще бъде интегрирана в съзнание и насочена и отведена към небето след нашия опит от инкарнацията.



ГРАДЪТ НА БОГ