неделя, 18 юли 2010 г.

КАК ПОМАГА ЕГРЕГОРА


Егрегорът, бидейки лишен от материално тяло, не може да ви прати писмен отчет за поставените му проблеми.
Ако бяхте високочувствителни, а умът ви - спокоен и мълчалив, то егрегорът би могъл да подхвърля нужната ви информация направо в главата ви. На учените и писателите им е известно това състояние, наречено озарение.
Но хората употребяват много месо и алкохол, отдават се на страсти и поради това не са в състояние да чуват вътрешния си глас. Затова егрегорите са принудени да използват по-сложни начини за доставяне на нужните сведения.
Получавайки въпрос, вашият висок покровител може, разг¬леждайки събитията във вашия недалечен живот, да избере сред тях най-подходящия за вас елемент (ред във вестник, част от разговор и т.н.) и да се опита да обърне вашето внимание именно върху този елемент. Ако сте поне малко чувствителни и подготвени за такъв вид информация, вие ще сте в състояние да установите здраво и взаимноизгодно сътрудничество.
Всичките проблеми - на високия покровител
Плътното взаимодействие с покровителстващия ви егрегор може да донесе голямо успокоение в личния ви живот. Нужно е само да се научите да поставяте своите проблеми пред ерегора и да очаквате кога те ще се разрешат. Най-важното в случая е да останете съвършено спокойни и уверени, че нещата ще се оправят.
Разбира се, проблемите, които ще стоварвате върху егрегора си, в съответствие с втория принцип, не трябва да са прекалено много, иначе на него ще му се наложи да бяга едновременно във всички посоки със съответната ефективност. Трябва да градите живота си в съгласие с третия принцип и да не съз¬давате всеки пет минути нов проблем, който със спокойна душа да натрисате на егрегора си. Тогава онези редки и сериозни проблеми, които му предавате могат да бъдат решени в срок и то по най-добрия за вас начин. Ние, обаче, въобще не можем да ви гарантираме, че събитията ще се развиват буквално по начина, по който сте си ги представяли - егрегорът отгоре вижда по-ясно кое е наистина добро за вас.
Щастливи дни
Вие навярно сте имали в живота си "щастливи" дни, когато всичко се е получавало, отложените някога дела са се решавали от само себе си и т.н. В тези дни вие сте се намирали в плътен контакт с егрегора си. На жаргона на окултните кръгове това понякога се нарича да си "на върха на вълната" - т.е. в тези дни вие се намирате в потока на мощен егрегор, който буквално разпръсква всички останали жизнени течения и формира съби¬тията по нужния за вас начин. За съжаление, подобни "късмет-лийски" дни има само един-два в годината. Ако се научите да си взаимодействате с егрегора си и да усилвате енергията му, количеството на тези дни може рязко да се увеличи и вие ще за¬почнете специално да отлагате решението на трудните дела до поредния подобен ден.
От гореизложеното произлиза още един извод, който бихме искали да формулираме във вид на отделно правило:
СТАРАЙТЕ СЕ ДА НЕ ИЗПУСКАТЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, КОИТО ПОПАДАТ НА ПЪТЯ ВИ!
Т.е. - ако се появи някаква възможност - поканят ви на нова работа или на среща с нов човек, предлагат ви неизвестно пъ¬туване, книга или предмет - не бързайте да се отказвате. Ние сме свикнали веднага след постъпване на новата информация да включваме на пълна мощност мисловния си апарат и да се опитваме по логичен път да определим струва ли си да се приема това предложение или не. Въз основа на същия логичен анализ ние взимаме решение. Често вие се отказвате от пред-ложения без да предприемете никакви практически ходове поне да проверите може ли тази възможност да бъде полезна за вас. И също толкова често вие започвате да се чешете зад тила след някое време - "ама защо тогава не се съгласих, сега щях да съм богат и красив."
Формулираното по-горе правило ви съветва: не бързайте да се отказвате само на базата на логическите разсъждения. Възможно е това да е вашият егрегор, който изпълнява отдавна поръчано (и отдавна забравено) от вас задание, предоставяйки ви възможност да изпълните пожеланото. А вие не проверявате на практика този вариант и се отказвате предварително, като по този начин за пореден път обиждате своя егрегор. Той, горкичкият, половин или цяла година се е старал, организирал е из-пълняването на вашето желание, а вие мимоходом сте отхвърлили всичките му усилия.
Затова, съгласно последното правило, в случай на поява на каквато и да било нова за вас информация е нужно да предп¬риемете поне малки стъпчици към реализирането на това събитие и да проследите как работите ви ще се развиват по-нататък. Ако веднага започнат да възникват сривове, откази, грешки - това не е вашият път и егрегорът ви подсказва да не вървите в тази посока. Може би инициативата не е била негова, а на съвсем друг егрегор и на вас ви е била предложена ролята на "винтче" в реализирането на чужда идея.
От друга страна, тази информация може да е била подадена именно от вашия егрегор, но по силата на независещи от него обстоятелства събитията са започнали да се развиват не съвсем по неговия план, поради което той ви подава сигнал за "отбой".
Всички последни разсъждения имат смисъл само в онези случаи, в които вие сте предприели някакви поне малки стъпки към реализирането на полученото предложение. Ако вие нищо не сте направили по въпроса, а веднага сте се отказали от възможността само въз основа на своята логика, то упреквайте единствено себе си.
Съвсем възможно е да сте пропуснали реалната възможност да изпълните едно от своите желания.
Достойнства на дружбата с егрегора
Опитът показва, че когато човек се намира във взаимодейс¬твие със своя егрегор и изцяло му се доверява, то в душата му настъпва пълно спокойствие, той престава да преживява по повод на разни политически събития, инфлацията, неизплатените възнаграждения и т.н. Още повече, тези проблеми касаят само онези хора, които си мислят, че сами решават всичко в този живот. При хората, които си взаимодействат с егрегорите си, обикновено подобни проблеми не възникват. На тях им изплащат заплатите навреме или неочаквано им връщат дълг, за който са забравили още преди няколко години. Тях ги превеждат по пътища, по които никога не се срещат хулигани. Те никога не купуват билет за самолет, който би катастрофирал и т.н. Те нямат онези проблеми, които вълнуват болшинството от нас. А пък ако такива възникват, то трябва да се види защо и какво е причинило "възпитателния" процес.
4.2.6. Бъди силен!
В дадения случай под понятието "сила" или "вътрешна енер¬гия" ние разбираме една много фина субстанция, която получа¬ваме от храната, въздуха, от другите хора, от природата, от ег¬регорите на различни нива, от Космоса и каквито и да било други източници, за които знаете нещо. В различните системи на вярвания, тя се наименува с термините "биоенергия", "прана", енергия "ци" и други.
За съжаление техническата цивилизация, която гледа през пръсти на нашите слабости е развратила човека и му е отнела природните заложби. Това се отнася и до нашите сетивни способности и здравето. Малко са хората, които се занимават поне с някакви упражнения или оздравителни системи. Затова енер¬гетичните възможности на съвременния човек, който не се занимава със специални техники от типа на йога или цигун, са най-често ограничени.
В същото време нивото на нашата енергетика определя изпълнителите на "поръчките" и скоростта на тяхното изпълнение.
Кой изпълнява поръчките
Ако се намирате във връзка с ниските егрегори на насилието, секса или наркоманията, то именно те ще изпълняват вашите "поръчки".
Хората, които не се отличават с особени житейски пороци -а такива са повечето от нас - си взаимодействат основно с егрегорите на средно ниво. Тези егрегори ни обезпечават нормални условия на живот (квартира, нескъпа кола, мебели, битова техника и т.н.), обучение, увлечения (риболов, вила, спорт), семейно благополучие и т.н.
Хората, които живеят в неосъзнато взаимодействие с егрегорите на това ниво, не се отличават с особена любов към ближния и не се стремят да създадат нещо ново в който и да било вид дейност. Тях напълно ги устройва добре уредения бит, стабилната работа с ясно определени задължения и гарантира¬ната заплата. В тази категория, повтаряме, попада преобладващата част от населението на нашата страна.
Ако човек не го устройва подобно "вегетиране" (като изклю¬чим случаите на недоволство от стандарта на потребление -заплата, квартира, кола и т.н.) и той се опитва да създаде нещо ново или пък просто се отличава с повишена любов към хората, животните или природата, то такива хора вече се намират под особеното покровителство на високите егрегори на творчеството, науката, милосърдието, любовта към ближния и т.н.
И най-накрая - хората, които се явяват служители на няккъв религиозен култ (почти всички, с изключение на сатанистите и др., използващи човешки жертвоприношения или специални психотехники за "зомбиране" на своите последователи), си взаимодействат с най-високите и мощни религиозни егрегори. Хората, намиращи се под покровителството на тези егрегори са способни да творят реални чудеса и се наричат Пророци. Както разбирате, това са хора с почти празни "акумулатори на преживяванията".
Хората, които си взаимодействат с високите егрегори, се явяват най-мощните творци на събития. Друг въпрос е, че когато те влизат във взаимодействие с високите си егрегори, тях престават да ги вълнуват обичайните човешки грижи - пари, полити¬ка, битови условия, взаимоотношения между хората и т.н. Имат възможност да получат всичко, което "душата" им иска - тя, обаче, не желае нищо от онова, за което си мечтаят повечето хора. Но за това вече сме разказвали.
Важността на енергетичните изблици
Но нека утешим поне мъничко онези читатели, които вече са разбрали колко са далеч от състоянието на Пророците. За да станете могъщ създател на събития, съвсем не е задължително да обладавате мощна енергетика през цялото време. Достатъч¬но е да я имате дори и само в онези моменти от времето, когато определяте избраната цел и я поръчвате на високия си покровител.
Обикновените хора също понякога притежават енергии, близки до тези на Пророците. Но - за щастие или за съжаление - само понякога в моментите на много силни енергетични или емоционални изблици.
Най-силни емоционални изблици предизвиква страхът в онези моменти, в които възниква реална заплаха за вашия живот. За съжаление, в момента, в който се опитва да ви ухапе куче и се катерите по някоя ограда, за да избягате, е малко вероятно да си спомните, че именно сега имате висока енергетика и можете да устремите пожеланието си към небесните сфери.
Малко по-слаби енергетични изблици възникват в моментите на много голяма радост, както и при пристъпите на гняв или любов. За съжаление и в тези моменти хората обикновено забравят за своите проблеми и желания и изцяло се отдават във властта на емоциите. А ако човек през цялото време си държи проблема в съзнанието, у него няма да се появят силни емоции и съответно - няма да се появи и възможността уско¬рено да се сформира нужното събитие. Това е противоречието и едновременно ключът към решаването на проблемите с натруп¬ването на лична енергия, предназначена за формирането на събития.
Някои автори в частност предлагат да се използват енергетичните "изхвърляния", предизвикани по време на сексуалния контакт между мъжа и жената. Един от партньорите (по-малко емоционалният) трябва да държи в главата си "поръчката", особено в най-напрегнатите моменти на близостта. По този начин изхвърляната сексуална енергия се модулира, тоест - става носител на информация - вашата "поръчка". Кой я приема? Раз¬бира се - егрегорът на любовта и секса, който пристъпва към изпълнението или със свои собствени сили или с помощта на близки до нивото му егрегори. Какво ще бъде изпълнението на "поръчката", особено ако не сте я формулирали коректно, можете да си представите и без особен труд.
Натрупвайте енергия
Съвременният градски човек е угрижен от маса текущи проблеми, леко болен е, води обездвижен начин на живот и няма особени енергетични запаси.
Съответно мисленият сигнал, който той изпраща към егрегора може да бъде слаб и да се загуби в потока на подобни по вялост "поръчки". Значи, трябва да направите така, че да ви чуят. А за целта е нужно да викнете по-силно от всички!
Това ще може да направите при положение, че ви се отдаде да спрете вашите вътрешни преживявания и размишления, кои¬то ви отнемат много жизнени сили. Нужно е да поспестите същите тези сили и да ги вложите наведнъж в момента на пращане на вашето обръщение към егрегора. Ако вашата "поръчка" е достатъчно мощна, егрегорът ще захвърли всички останали дела и ще се втурне да изпълнява именно нея. Това може да се направи, но не е съвсем просто. Именно затова сме избрали като пето основно правило принципа: БЪДИ СИЛЕН!
Или още по-подробно: НАТРУПВАЙТЕ ЕНЕРГИЯ И Я ИЗ¬РАЗХОДВАЙТЕ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И В СЪОТВЕТСТВИЕ С ПОСТАВЕНИТЕ ЦЕЛИ!
Това значи, че избирайки една цел и набелязвайки начините за решаването й, вие трябва да се обърнете за помощ към Жи¬вота с максимална енергичност. Вие ще сте в състояние да го направите при положение, че повишавате енергетиката на орга¬низма си като цяло, използвайки специални тренинги или упражнения. Или пък ако натрупвате своите сили и ги използвате наведнъж, в моментите, в които се обръщате за помощ към ва¬шия висок покровител с максимално възможната за вас енергичност или емоционалност. Колкото по-мощна е вашата вътрешна енергетика, толкова по-бързо ще се реализират вашите желания и цели.
4.2.7. Не бързай!
Шестият принцип препоръчва: "Не се суетете и не правете резки движения!", защото по този начин ще нарушите планове¬те на множество хора и покровителстващите ги егрегори.
Неуспехите - начини за възпитание
Да следвате този принцип означава: ако нещо в живота ви не се получава - не се суетете! Струва ви се, че нещастията и неу¬дачите постоянно ви преследват, а всъщност работите може да стоят по съвсем друг начин!
Възможно е обстоятелствата да се нареждат толкова лошо днес, само за да ви научат да намирате изход от тях и това умение да ви помогне да постигнете успехи по-нататък. Въз¬можно е вашите желания да превишават реалния ви потенциал и поради това те да се окажат нереализуеми в обозримото бъдеще. Например - вие искате да станете президент на компа¬ния, но в същото време сте много стеснителни и не обичате парите. Подобни желания са по-скоро неосъществими без използването на специални тренинги, и именно подсъзнанието може да ви помогне реално да оцените себе си и да си изберете по-бързо достижими цели. Затова се постарайте просто да се доверявате на своята съдба и да приемате с благодарност всичко, което ви се случва, без да таите никакви обиди в случай на неблагоприятно (от ваша гледна точка) отношение на Живота към вас. По този начин вие ще изпълнявате Основното изискване и на следващия етап успехът ще ви се усмихне!
Неуспехът - начин за спасяването ви
Често съдбата ни спасява от голямо нещастие, устройвайки ни няколко по-малки неприятности - според степента на запълненост на нашия "акумулатор на преживяванията". А ние със свойствения ни егоизъм мислим, че сме най-нещастните в све¬та.
Ще изясним тази мисъл с пример. Да речем, откраднали са ви колата и нямате никакви надежди да си купите нова при сегашната си заплата. Вие възприемате това като крайна степен на нещастие в живота ви. А всъщност чрез това събитие на вас, например, ви спасяват живота или здравето в недалечно бъдеще.
Не е изключено да ви е грозила близката опасност да по¬паднете в автомобилна катастрофа със същия автомобил и да загинете. Сега, когато нямате кола, животът ви не е застрашен повече от гибел по пътищата.
Това е само един, при това съвсем повърхностен пример. Всъщност взаимодействията на събитията в нашия живот са толкова сложни, че често не можем да ги разберем. Остава ни само едно - изцяло да се доверим на онова, което ни се случва, да се постараем винаги да виждаме знаците за благожелателното отношение на съдбата към нас и да й бъдем благодарни във всяка ситуация. Т.е. - да живеем според следната сентенция : "Каквото и да прави Бог - все е за добро".
Не правете резки ходове!
Втората част на шестия принцип означава следното: ние настоятелно ви препоръчваме да не правите неочаквани и резки стъпки по отношение на другите хора.
Ако вие сте ръководител, преди да уволните несправящия се със задълженията си сътрудник, му обяснете неговите грешки и го подгответе за мисълта да си смени работата. Ако другарувате с девойка (момък), резкият разрив в отношенията ще пре¬дизвика не само стрес, но и обратно "долитане" на негативни чувства към вас.
Всичко е взаимосвързано
Подобни ситуации възникват често и шестият принцип е произлязъл от факта, че когато вие предприемате резки и неочаквани действия към някого, се случва следното: вие, със свойствената си самонадеяност, разглеждате този човек като отделна личност с ръце, крака, глава и т.н.
Тази личност извършва неправилни от ваша гледна точка постъпки и вие предприемате необходимите според вас мерки.
Всъщност всеки, даже най-лошият (според вашето мнение) човек е свързан чрез невидими нишки с много егрегори - на семейството, работата, увлеченията, религията, пиянството, секса и т.н. Всички негови постъпки се явяват резултат от съгласуваните (или недотам съгласуваните) действия на тази съвкуп¬ност от егрегори. Съответно, всеки от егрегорите гради свой собствен план как да управлява този човек за в бъдеще.
Когато неочаквано предприемете своите действия, вие се намесвате в тези връзки, затягате или съвсем прекъсвате едни, а други ги оставяте да "увиснат" във въздуха и т.н. По този начин предизвиквате раздразнението на всички егрегори, които са управлявали този човек, тъй като неочаквано сте се намесили и сте разрушили техните планове. Мнозинството от тях, особено онези, които са загубили връзка с този човек, с неподправено удоволствие ще започнат да ви наблюдават и да търсят начини да укротят нервака, нарушил плановете им - т.е. вас. А възможностите им да го направят, както вече казахме, са големи.
Ако вие сте извършили рязкото си действие предварително съгласувайки го с вашите високи и мощни покровители, те ще могат да "неутрализират" недоволството на останалите егрегори. Ако сте го направили, обаче, от голям акъл или самоувереност, очаквайте определени "случки".
Повечето от вас лесно могат да си припомнят примери за такъв рязък развой в отношенията с друг човек. И навярно малко по-късно в живота ви са възниквали някакви проблеми, които въобще не сте свързвали с произтеклата раздяла. Сега имате възможност да се върнете към спомена за тези събития и да се опитате да ги осмислите от гледна точка на изложения подход. Напълно ясно е, че ще намерите подобни взаимовръзки.
Затова настоятелно ви молим да не забравяте шестия принцип при определянето на вашите отношения с другите хора, независимо дали това са лични, длъжностни, случайни или дру¬ги връзки.
Разбираемо е, че всички тези разсъждения се отнасят и до вас самия. Т.е. - не ви се препоръчва да правите резки движения и по отношение на самия себе си, тъй като с това вие ще нарушите плановете на егрегорите по отношение на вас.
4.2.8. Бог няма други ръце, освен твоите!
Този принцип означава следното: работата на мисълта е много важна, но също така важна е и правилно организираната дейност по формирането на нужните ви събития. И ако наред с работата на мисълта вие не предприемате реални ходове в съ¬ответствие с подсказванията или командите на вашите високи покровители, на тях ще им е изключително трудно да изпълнят вашата поръчка.
Ръцете на егрегорите - това са хората
Гореизложеното може да бъде обяснено и по много прост начин. Егрегорите са същности от астралния и менталния план и се състоят от вещества, отделяни от нас в процеса на размишления и емоционални преживявания.
Както навярно сте се досетили, това вещество е доста разредена субстанция. Съответно - колкото и мощен да е егрегорът, той не може самостоятелно да удържи даже перушинка. Негови "ръце" са хората, които живеят в реалния свят. А негови¬те инструменти - мислите, които влага в главите им. За да сформира някакво събитие, егрегорът трябва отначало да пла¬нира своите ходове, после да намери подходящи изпълнители и да им внуши такива мисли, които да ги заставят да извършат нужните му действия. Както разбирате, това не е съвсем просто. Хората са упорити и се стараят да се ръководят в действията си само от своите идеи и планове. Затова реали¬зирането на събитията понякога се проточва задълго, особено ако не помагате на егрегора си с постъпките си на физическия план, т.е. в реалния свят.
Именно към това ни призовава нашият седми принцип. На егрегорите ще им бъде по-леко да ви помогнат, ако вие направите нещо, което те биха могли да обърнат във ваша полза.
Да приведем пример!
Примери за реални ходове
Например, нужен ви е съпруг (съпруга) и вие в съответствие с правилата на нашата методика сте съставили неговия образ и чакате изпълнението на поръчката си. Ако желаете това много страстно, тя може да се сбъдне достатъчно бързо. Но ще се наложи да оказвате и реална помощ на вашия покровител за изпълнението й. Той може да набележи подходящия за вас ка¬валер и да пробва да организира вашата среща, но и вие трябва да я търсите, разширявайки възможностите за реализиране на пожеланието. Правейки подобна поръчка, вие трябва да увеличите кръга на своите познати, по-активно да посещавате изложби, концерти, вечери, рождени дни и други места, където на вшия егрегор ще му е по-леко да организира нужното ви запознанство. Ако вие си седите през цялото време в къщи и се дърпате от всички мъже, които ви обръщат внимание, то как би мо¬гъл егрегорът да ви помогне?
Същото може да се каже и по отношение на каквито и да било други поръчки. Ако сте помолили егрегора си за пари, ще е добре да направите нещо повече от това да си седите вкъщи и да чакате да ви донесат куфарче с валута. Това също е възможно, но или след голям отрязък от време или пък ако сте разтърсили толкова мощно с енергетичния си изблик небесата, че всички егрегори да си изоставят належащите задачи и да се втурнат да ви изпълняват поръчката. Но обладавате ли подобна сила? Най-вероятно - не.
Затова, поръчвайки пари, ще ви е нужно да предприемете стъпки към тяхното реално заработване или поне към създава¬нето на условия, при които на егрегора ще му е по-леко да изпълни вашето желание. Например, помолвайки го за голяма сума пари, вие можете значително да облекчите битието на своя егрегор, ако поне понякога започнете да си купувате лотарийни билети или да приемате участие в мероприятия, където са възможни големи печалби. А вашият егрегор е длъжен да се погрижи заработената на новото място или спечелената от вас сума да отговаря на вашите изисквания.
Такива са основните принципи на организация на мисленето на човека, както и на безконфликтно му взаимодействие с реал¬ния свят и дружбата му с представителите на Фините селения.
А пък на нас ни е време за поредното
РЕЗЮМЕ
1. Най-добрият път за постигане на поставените цели е непротиворечивото взаимодействие със заобикалящия ни свят, придружено от поддръжката на Живота.
2. От всички обитатели на Финия свят, реална помощ на хората оказват същностите от астрално-ментален план, наречени егрегори. Те се създават от енергиите на хората, които мислят за нещо общо.
3. При постигане на целите си, човек трябва да построи ' мислите и постъпките си по такъв начин, че да не натоварва прекомерно покровителстващите го егрегори, а да им позво¬лява да се съсредоточат върху решаването на една единствена, но най-важна за него задача.
4. Човек е длъжен да се ръководи в живота си от седемте основни принципа на Методиката на формиране на събития, за да може взаимодействието му с егрегорите да дава максимален ефект

ГРАДЪТ НА БОГ